07. september 2024
Facebook
streda, 31 január 2018 17:00

Macron varoval Turecko pred inváziou do Sýrie, na jeho slová už reagoval Yildirim

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BEJRÚT 31. januára (WebNoviny.sk) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron varoval Turecko pred inváziou do severnej Sýrie, kde turecká armáda aktuálne bojuje proti Kurdom, ktorých označuje za teroristov. Ankaru zároveň vyzval, aby rešpektovala suverenitu Sýrie. Macron v rozhovore pre francúzsky denník Le Figaro povedal, že Turecko musí svoje kroky koordinovať so svojimi spojencami a operácia musí byť zameraná výlučne na boj proti terorizmu. Dodal, že v nadchádzajúcich dňoch bude o tejto problematike hovoriť s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom. Odporúčame:
Zo Sýrie boli vystrelené rakety, v pohraničnom meste zabili 17-ročnú tínedžerku Zároveň varoval, že ak sa ukáže, že ofenzíva v Afríne zmenila svoje pôvodné zameranie boja proti potenciálnej teroristickej hrozbe a je z nej invázia, bude pre nich "táto operácia predstavovať vážny problém". Na Macronove slová už reagoval turecký premiér Binali Yildirim, podľa ktorého francúzsky prezident tureckú operáciu v Sýrii "nesprávne chápe". "Celý svet vie a mal by vedieť, že Turecko nekoná s mentalitou okupanta," skonštatoval. Turecká vojenská ofenzíva na severe Sýrie sa začala 20. januára.

Viac k témam: Emmanuel Macron, Kurdi, Recep Tayyip Erdogan, Sýria, Turecko
Zdroj: Webnoviny.sk - Macron varoval Turecko pred inváziou do Sýrie, na jeho slová už reagoval Yildirim © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 328 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner